Am fost pe Lună şi ne-a plăcut

Pentru a evita o replică de genul “Uh, Houston, we’ve had a problem”, din cadrul misiunii Apollo 13, când americanii au avut a 3-a tentativă de a pune piciorul pe Lună, temerarii de la Lights On Romania s-au gândit la o soluţie mult mai practică şi mai la ȋndemână de a cuceri Luna: au coborât Luna de pe cer şi au priponit-o ȋn naosul Bisericii Piariste din Cluj, unde poate fi admirată ȋn această perioadă.

Experienţa e una out of this world – mai ȋntâi ȋţi vine să exclami WOW, după care te dezmeteceşti şi realizezi că Luna expusă este mult mai mare şi mai impunătoare decât pozele apărute ȋn spaţiul public.
Cum spuneam, după ce-ţi tragi sufletul şi-ţi ridici uşor bărbia lăsată ca după un ‘First contact’ real cu o entitate din spaţiul cosmic, ȋncepi prin a o analiza, după care ȋi dai târcoale, o fotografiezi, o comentezi, după care ȋi dai din nou târcoale ȋncercând să-i explorezi toate unghiurile pentru a fi sigur că nu ţi-a scăpat nimic… iar ȋntr-un final ajungi să contemplezi şi să realizezi că eşti ȋn faţa uneia din cele 14 minuni ale Clujului.

Absolut formidabil efortul celor care au pus ȋn scenă această ‘minune’, iar locaţia aleasă e de-o inspiraţie totală. Nicicând nu am mai simţit Luna să fie atât de aproape, de palpabilă, de caldă şi de impunătoare. Pentru un moment, putem spune, că ni s-a ȋmplinit un vis şi am fost astronauţi. 🙂

Şi cum veştile bune nu se opresc aici, doar suntem ȋn apropierea Crăciunului, deci e loc şi de alte minuni, pe lângă Luna din Biserica Piaristă, mai avem ȋncă 13 minuni LUMINOASE pe care le puteţi explora pe harta de AICI.

Felicitări şi echipei de la Daisler Asociatie, cei care au gândit misiunea Lights On Romania, “ne place despre voi!”.  🙂